In curand, vom putea plati biletul RATB cu cardul bancar, direct in autobuz

19 mai 2011

Sursa: protv.ro

Dispar banalele bilete de autobuz si vom avea toti carduri RATB. Daca nu apucati sa va cumparati unul, nu aveti de ce sa va temeti de controlor. In mijloacele de transport in comun vor fi montate aparate care citesc inclusiv cardul bancar.

Mai bine mai tarziu decat niciodata, intram si noi in randul lumii. Tehnolgia se aplica si in cazul cumparaturilor de sub 100 de lei din magazine, farmacii sau benzinarii.

Studiile arata ca o plata cu numerar dureaza in medie 34 de secunde, in timp ce plata cu un card de tip contactless dureaza cam 5 secunde. In marile capitale ale lumii aceste carduri sunt de mult in circulatie. Era cazul sa ne modernizam si noi. Biletele de plastic sunt general valabile si in tramvai, troleibuz sau metrou.

Daca nu apucati sa va cumparati unul de la RATB, puteti utiliza un card bancar. Deocamdata doar daca este emis de BCR, insa vor intra si celelalte institutii financiare in program. Tehnologia "contactless" se aplica si pentru cumparaturi de valoare mica, pentru care comerciantii nu va mai cer codul pin si semnatura pe bon.

Cei care au card BRD isi pot cumpara bilete pe Stadionul din Stefan cel Mare si in scurt timp pentru meciurile celor de la Otelul, Vaslui, Pandurii Targu Jiu sau Ceahlaul. In ziua meciului, fanii se duc cu acest card direct la portile de acces si il introduc in cititor pentru a li se permite accesul. Pot proceda la fel si la shaormerie, in hypermarketuri ori in magazinele de articole sportive.

Si turcii de la Garanti au acesti tip de card, care poate fi folosit in cateva fast food-uri si in magazinele din centrul Capitalei.

Cardurile contactless pot fi folosite si la bancomat. Insa daca faceti intr-o zi mai multe tranzactii consecutive, vi se cere si un cod. Practic, un posibil hot nu poate sa va fure mai mult de 150 de lei.

In Europa exista deja 19 milioane astfel de carduri. Iar in Romania, putin peste 20.000.

BRD este prima banca din Romania care a extins la nivel national reteaua de acceptare a cardurilor contactless Instant Pay, precum si prima care le-a oferit clientilor sai posibilitatea de a-si personaliza cardul A la Carte cu fotografia preferata.


inapoi la lista articolelor